Anglosas - NE IPA
New England IPA z Browaru Łańcut
Chmiele użyte w tej recepturze ożywiają zmysły intensywnym aromatem cytrusów, grejpfruta i pomarańczy, podkreślając charakter stylu New England IPA. Dzięki dedykowanym drożdżom, piwo zachwyca także delikatnymi nutami białych owoców. W smaku jest jedwabiście gładkie, soczyste i nasycone owocowym bogactwem, typowym dla tego stylu, a całość zrównoważona jest średnią goryczką. Receptura tego piwa powstała w wyniku talentu i kreatywności Łukasza Wolskiego, który triumfował w Bitwie Mistrzów zorganizowanej przez Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych.
Składniki: słód jęczmienny i pszeniczny, płatki owsiane i pszeniczne; chmiele: Chinook, Mosaic, Simcoe; drożdże płynne.
Piwo jasne, niefiltrowane i niepasteryzowane.
Nalewaj do IPA Glass, serwuj w temperaturze 8-12℃.